FAQ – opslagruimte huren

Kan ik ieder moment een opslag box huren?

U kunt op ieder gewenst moment de door u gekozen opslag box huren. Volg de stappen in de boekingstool nadat u uw box heeft gekozen. Zodra u deze doorlopen heeft krijgt u instructies hoe u toegang krijgt tot de locatie van Self Storage Zuidlaren.

Waarom zou ik de ruimtecalculator gebruiken?

Door gebruik te maken van de ruimtecalculator kunt u uitrekenen welke opslag box het beste past bij uw opslagwensen. Met behulp van de ruimtecalculator rekent u uit hoeveel m³ opslagruimte u nodig heeft. De opslag box heeft een vloeroppervlakte maar u kunt ook spullen stapelen om de hoogte van de box te benutten.

Wanneer gaat mijn huur in?

De huur van uw opslag unit gaat in op de datum waarop het contract is opgemaakt en de eerste huur is betaald.

Hoe betaal ik de huur van mijn opslag box?

U betaalt de eerste huurmaand door middel van iDeal. U ontvangt de betaallink zodra u uw opslag box heeft geboekt. Vanaf de tweede maand zal de huur per automatische incasso van uw rekening afgeschreven worden. Hiervoor dient u bij het boeken van uw opslag box akkoord te geven.

Wanneer vindt de automatische incasso van het huurbedrag plaats?

De automatische incasso vindt plaats op de 24e van de maand. Indien de inningsdatum in het weekend of tijdens een feestdag is zal de incasso de eerstvolgende werkdag plaatsvinden. Indien de incasso en uw opzegging elkaar hebben gekruist zal het teveel geïncasseerde bedrag aan u worden gecrediteerd. Dit zal uiterlijk 1 maand na de betreffende incasso plaatsvinden.

Moet ik borg betalen?

U hoeft geen borg te betalen voor uw gehuurde opslag box. Zodra u het eerste huurbedrag voldaan heeft kunt u gebruik maken van de unit. U betaalt uw slot en sleutels, deze zijn uw eigendom.

Hoe krijg ik toegang tot mijn opslag box?

Zodra u de door u gewenste opslag box heeft gehuurd staat uw mobiele telefoonnummer in ons toegang systeem. U ontvangt de instructies voor het krijgen van toegang tot de locatie van Self Storage Zuidlaren via uw email en per sms.

Hoe open ik mijn opslag box?

In de instructies, welke u per mail ontvangt, staat de toegangscode van uw opslag box. Deze code gebruikt u eenmalig tijdens de eerste keer dat u uw opslag box opent. Binnen in uw opslag box ligt het door u aangekochte slot met sleutels. Vanaf dit moment gebruikt u enkel het slot om uw opslag box te openen en af te sluiten.

Moet ik een slot met sleutels kopen?

Het kopen van een slot met sleutels voor uw opslag box is verplicht. Het aangekochte cilinderslot is uw eigendom. Het slot is uniek en hiermee sluit u veilig uw opslag box.

Waarom moet ik een slot met sleutels kopen?

In de deur van uw opslag box past een cilinderslot met bijbehorende sleutels. Dit slot koopt u zodat u zeker weet dat u de enige bent met de sleutels van dit slot. Het slot is van u en mag u houden en kunt u hergebruiken.

Waar ligt mijn aangekochte slot met sleutels?

U opent eenmalig de deur van uw opslag box doormiddel van de ontvangen code. Aan de binnenzijde van uw deur ligt het door u aangekochte slot met bijbehorende sleutels in een verpakking.

Waarom is de verpakking van mijn aangekochte slot met sleutels open?

De verpakking is zonder schaar niet open te krijgen. Wij hebben deze alvast voor u open geknipt zodat u het slot direct kan gebruiken om uw unit veilig af te sluiten.

Wat zijn de toegangstijden?

U heeft 7 dagen per week toegang tot de locatie van Self Storage Zuidlaren. De openingstijden zijn van 06.00 uur tot 23.00 uur. Buiten deze tijden is het niet toegestaan in het gebouw aanwezig te zijn.

Hoe open ik de hefdeur van de hoofdingang?

Uw mobiele telefoonnummer is in ons toegang systeem geregistreerd. Door middel van het bellen naar het telefoonnummer welke u via een sms heeft ontvangen, gaat de hefdeur van de hoofdingang automatisch open. De hefdeur sluit automatisch na een bepaalde tijd, ook kunt u de hefdeur handmatig sluiten met het bedieningspaneel op de rechter wand.

Hoe open ik de hefdeur van het laad dok?

U gaat via de hoofdingang naar binnen en loopt binnendoor naar het laad dok. Aan de linkerwand naast de hefdeur van het laad dok treft u een bedieningspaneel. Open de hefdeur van het laad dok door te drukken op de pijl die naar boven wijst. De deur sluit na een bepaalde tijd automatisch ook kan u de hefdeur handmatig sluiten door te drukken op de pijl die naar beneden wijst.

Wat is de maximale doorrijhoogte van de beide toegangen?

De maximale doorrijhoogte van de hoofingang is 2,35 meter. De maximale doorrijhoogte van het laad dok is 3,25 meter. Is uw voertuig hoger dan deze maten, rijd dan niet naar binnen want dan veroorzaakt u schade welke voor uw rekening zal komen.

Hoe kan ik laden en lossen als mijn voertuig hoger is dan de maximale doorrijhoogte of als beide toegangen reeds bezet zijn?

Buiten het pand zijn ruime parkeerplaatsen aanwezig vanwaar uw gemakkelijk uw spullen kunt laden en lossen.

Hoe breng ik mijn spullen naar de eerste verdieping?

U kunt uw spullen naar boven dragen via de trap. Er is ook een goederenlift aanwezig waarmee u uw spullen naar de eerste etage kunt vervoeren. Deze goederenlift is uitsluitend te gebruiken voor het vervoeren van goederen (dus niet voor personen).

Is er een lift aanwezig?

In de Self Storage locatie is een goederenlift aanwezig. Deze goederenlift is uitsluitend te gebruiken voor het vervoeren van goederen (dus niet voor personen). U stuurt de goederenlift met uw spullen naar boven of naar beneden en u loopt zelf via de trap. De goederenlift werkt eenvoudig, volg de instructie ter plaatse. Sluit de deuren goed anders werkt de lift niet.

Wat is het maximale draagvermogen en zijn de afmetingen van de goederenlift?

Het maximale draagvermogen van de aanwezige goederenlift is 500 kg. Plaats geen goederen in de lift die zwaarder zijn dan 500 kg om schade te voorkomen. De afmetingen van de goederenlift zijn B. 1,48 m. L. 2,50 m. H. 2,30 m. Plaats geen goederen in de lift die buiten deze afmetingen komen om schade te voorkomen.

Wat is het maximale draagvermogen per m² van de eerste etage vloer?

Het maximale draagvermogen van de vloer op de eerste verdieping is 500 kg per m². Plaats geen goederen met een hoger gewicht dan 500 kg per m² in uw box op de eerste verdieping.

Hoe sluit ik de hefdeuren?

U verlaat de locatie door op het bedieningspaneel naast de hefdeur op de naar boven wijzende pijl te drukken. De hefdeur opent automatisch en sluit ook weer automatisch. Blokkeer de deur niet om schade te voorkomen.

Wat is het opzegtermijn?

U kunt ieder moment de huur van uw opslag box opzeggen. Het opzegtermijn is 7 dagen voor het einde van de huurperiode. Wilt u de huur van uw opslag box opzeggen stuur dan een email met de gewenste opzegdatum naar info@selfstoragezuidlaren.nl

Zijn mijn opgeslagen eigendommen verzekerd?

U dient zelf contact op te nemen met uw verzekeraar om uw goederen welke zijn opgeslagen op een externe locatie te verzekeren. Vaak kan dit doormiddel van een uitbreiding op uw bestaande inboedelverzekering.

Hoe veilig zijn mijn spullen opgeslagen?

In en buiten het pand van Self Storage Zuidlaren hangen beveiligingscamera’s. Er is 24/7 cameratoezicht. Enkel geregistreerde klanten hebben toegang tot de locatie. Iedere klant heeft een eigen slot voor zijn opslag box.

Kunt u mij helpen verhuizen?

Nee wij kunnen u niet helpen met verhuizen.

Mag ik in mijn opslagruimte werken?

Het is niet toegestaan om in de opslagruimten te werken. U mag enkel spullen opslaan.

Hoe kan ik Self Storage Zuidlaren bereiken?

Onze selfstorage is gevestigd in Zuidlaren en vanuit deze plaatsen goed te bereiken:

Annen

Assen

Eelde

Gieten

Glimmen

Groningen

Haren

Hoogezand

Meerwijck

Stadskanaal

Tynaarlo

Veendam

Vries

Mijn vraag staat niet tussen de FAQ’s

Staat uw vraag niet tussen de FAQ’s neem dan contact op via het contactformulier en stel uw vraag, wij zullen deze zo spoedig mogelijk beantwoorden.